BIfree: standartizuota verslo duomenų analitika mažoms ir vidutinėms įmonėms

2019-03-4

Baltijos regiono partneriai, diegiantys “Qlik” verslo duomenų analitikos sprendimus, pristato standartizuotas analitines aplikacijas, kurias vienija naujas vardas rinkoje – “BIfree” (BI – business intelligence, liet. verslo duomenų analitika, free – liet. laisvas, nemokamas). Šios aplikacijos leidžia mažoms ir vidutinėms įmonėms “atrakinti” informaciją slypinčią duomenyse, kurie yra sukaupti ir metų metus “dūla” skirtingose verslo valdymo sistemose (VVS). Projekto pavadinimas išduoda, kad aplikacijos yra 100% nemokamos ir kiekvienas jomis gali laisvai naudotis bei pritaikyti savo poreikiams ir toliau vystyti. “BIfree” yra sukurtas su nemokamu verslo duomenų analitikos įrankiu “Qlik Sense Desktop”, tačiau analitinės aplikacijos gali veikti ir su vizualiosios duomenų analizės lyderiu, “Qlik Sense Enterprise” platforma. “BIfree” projekto misija – auginti duomenų raštingumą regione, edukuoti verslo duomenų analizės entuziastus, suteikiant jiems šiuolaikiškas galimybes savarankiškai analizuoti duomenis ir priimti faktais pagrįstus sprendimus.

“BIfree” aplikacijos leidžia analizuoti pardavimų, finansų ir atsargų duomenis: vietoj ilgus mėnesius ir brangiai kainuojančių projektų, kurie dažnai nepasiekia finišo tiesiosios dėl investicijų ar atsidavusių žmonių stygiaus, verslo žmonėms suteikiama galimybė jau šiandien atsisiųsti pagal geriausias verslo praktikas ir poreikius standartizuotas analitines aplikacijas, įkelti įmonės duomenis ir pradėti savarankiškai naudoti interaktyvius, vizualius ir šiuolaikiškus duomenų analizės sprendimus. “BIfree” startuoja su standartizuota aplikacija pardavimų duomenims analizuoti (“BIfree Sales”), – netrukus “BIfree” krepšelis pasipildys aplikacijomis įmonių finansų (“BIfree finance”) ir atsargų (“BIfree Inventory”) duomenims analizuoti. Kiekviena aplikacija sukurta keturiomis kalbomis: anglų, lietuvių, latvių ir estų.

Kadangi “BIfree” aplikacijos sukurtos su analitikos įrankiu “Qlik Sense”,  naudotojas gali išnaudoti “Qlik” technologijos galimybes: patentuotas asociatyvinis verslo duomenų analizės variklis leidžia analizuoti duomenis skirtingomis kryptimis, greitai ir lengvai pastebėti “paslėptus” duomenų sąryšius ir taip atrasti verslui naudingas įžvalgas. “Qlik Sense” filtruoja duomenis ir atskleidžia ne tik su užduotu verslo klausimu susijusias reikšmes, bet parodo ir galimas bei alternatyvias duomenų jungtis, kurių negeba atskleisti tradiciniai verslo duomenų analitikos įrankiai. Unikali “Qlik Sense” technologija leidžia priimti verslui naudingus sprendimus, remiantis visa duomenų informacija, o ne ribota jų dalimi.

“BIfree” – tai produktas, gimęs iš 18 metų verslo duomenų analitikos patirties, “Qlik” ekosistemos partneriams kuriant verslo analitikos sprendimus daugiau nei 500-ams klientų Baltijos šalių regione, –  sako Saulius Kriukelis, Day Q, Qlik Master Reseller partnerio verslo plėtros vadovas. – Kryptinga ir jau beveik du dešimtmečius besitęsianti veikla išimtinai verslo duomenų analitikoje leidžia mums, regiono profesionalų bendruomenei, realiai pamatyti, kaip galime padėti įmonėms, tik pradedančioms kelionę duomenų analizėje, gauti realią vertę iš turimos duomenų informacijos. Atiduodami  rinkai standartizuotas “BIfree” analitines aplikacijas esame tikri, kad mažų ir vidutinių įmonių specialistai atras papildomų argumentų, kodėl svarbu plėsti analitikos naudojimą įmonėje ir investuoti į žmonių duomenų raštingumą, kuris, mūsų nuomone, yra kertinis elementas, leidžiantis įmonei išnaudoti duomenis bei pradėti gauti vertę šiandien, dabar, kasdien.”

***

“Qlik” partnerių ekosistema Baltijos šalių regione skaičiuoja devynioliktus profesionalių BI (verslo duomenų analizės) paslaugų teikimo įmonėms, naudojančioms “Qlik” produktus, metus. Tokių įmonių jau daugiau nei 500,  o pasitikinčių “Qlik” technologija naudotojų skaičius jau perkopė 10.000.

Trumpai apie “BIfree”

Kas yra “BIfree”?

“BIfree”tai atviro kodo nemokamų analitinių aplikacijų mažoms ir vidutinėms įmonėms projektas, kurį inicijavo “Qlik” profesionalai iš Baltijos valstybių, turintys daugiau nei 18-os metų patirtį verslo duomenų analitikoje. “BIfree” aplikacijos yra parengtos naudoti ir jų tikslas yra ne vienas: įmonės, nemokamai gaudamos praktišką įrankį, leisiantį verslui naudingas įžvalgas atrasti analizuojant įmonės duomenis jau šiandien, kartu įgyja beribes galimybes edukuoti žmones ir siekti gilesnių verslo duomenų analitikos žinių. Tereiks vos trijų veiksmų (atsisiųsti aplikaciją, įkelti duomenis ir pradėti analizuot) ir mažiau nei 30 minučių, – kelias iki verslo duomenų analizės dar niekada nebuvo toks paprastas.

Kur atsisiųsti:  https://bifree.lt.

Kur išmokti: “BIfree” komanda sukūrė svetaines trims Baltijos šalims (www.bifree.lt, www.bifree.lv, www.bifree.ee), jose yra ne tik aplikacijų atsisiuntimo formos, bet ir profesionaliai parengtos naudojimosi, duomenų įkėlimo, klaidų šalinimo instrukcijos (tekstinė ir video informacija). Visą analitinių aplikacijų naudojimosi pradžiamokslį galima rasti čia: https://bifree.lt/kaip-pradeti-naudotis/

“Qlik” renginių (praktinių užsiėmimų, sertifikuotų mokymų, seminarų ir kt.) kalendorius yra nuolat atnaujinamas ir “BIfree” aplikacijų naudotojai yra raginami gilinti žinias dalyvaujant renginiuose:  https://bifree.lt/renginiai

Kas gali naudotis “BIfree”?

“BIfree” yra skirtas visiems duomenų entuziastams, verslo žmonėms, galutiniams verslo duomenų analitikos naudotojams, specialistams – tai ir vadovai, vadybininkai, duomenų analitikai. “BIfree Sales” pagelbės priimti sprendimus, remiantis visa pardavimų informacija, pardavimų vadovams, pardavimų vadybininkams, įmonių vadovams.

“BIfree” projekto komanda

Lietuva: “Day Q”, “Qlik Master Reseller” partneris

Latvija: “Infotrust” ir “IntelliSoft”, “Qlik” sprendimų diegėjai

Estija: “Infovara”, “Qlik” sprendimų diegėjai

Pranešimą rengė:

Lina Kriukelienė

Day Q marketingo ir mokymų vadovė

info@dayq.eu, tel. nr..: +370 5 2404 616.