Kodėl BIfree: kas tai ir kam skirta?

2018-11-16

BIfree yra nekomercinis projektas, kurį inicijavo ir įgyvendino jungtinė Qlik profesionalų komanda iš trijų Baltijos valstybių. Tai didelė grupė specialistų, turinčių daugiau nei 18-os metų patirtį verslo duomenų analitikoje su pasaulyje lyderiaujančia platforma – Qlik.

BIfree – tai nemokamos analitinės aplikacijos, pirmiausia skirtos mažoms ir vidutinėms įmonėms, kurios yra pilnai parengtos naudoti, standartizuotos pagal geriausias praktikas ir poreikius bei pritaikytos populiariausioms verslo valdymo sistemoms Baltijos regiono rinkoje.

Atiduodant naudotis šiais nemokamais BI sprendimais, siekiama edukuoti įmones ir taip pamažu skatinti duomenų raštingumo augimą Baltijos regione. Tuo pačiu metu įmonėms atsiveria lig šiol neturėtos profesionaliosios analitikos galimybės, leidžiančios gauti realią vertę iš duomenų, išmokti analizuoti duomenis, naudojantis šiuolaikiškais įrankiais ir priimti verslui naudingus sprendimus, remiantis ne nuojautomis, o faktais.

Atlikus kelis ypatingų žinių nereikalaujančius veiksmus galima pradėti analizuoti duomenis greičiau nei per 30 min. Pirmosios nemokamos aplikacijos yra sukurtos pardavimams, atsargoms ir finansams analizuoti. Ateityje čia bus galima rasti ir daugiau aplikacijų. Projektas startuoja su BIfree Sales.

BIfree yra sukurtas visiems duomenų entuziastams, verslo žmonėms, galutiniams BI naudotojams, – CEO, vadybininkams, duomenų analitikams. BIfree Sales padės pardavimų vadovams, vadybininkams priiminėti faktais pagrįstus sprendimus ir pastebėti verslui reikšmingas įžvalgas. Tai patikimas kelias veiklos efektyvumui gerinti ir kitiems užsibrėžtiems tikslams pasiekti.

Standartizuotos ir parengtos naudoti analitininės aplikacijos, apimančios pagrindinius veiklos rodiklius (KPI), yra 100% nemokamos. Papildomas vystymas nėra reikalingas – pakanka atsisiųsti, įkelti įmonės duomenis ir analizuoti. Atsiradus papildomo funkcionalumo, pritaikymo specifiniams poreikiams būtinybei, BIfree komanda siūlo Pro ar Pro Enterprise aplikacijas.